grillezés

Ismerd meg a grillezés világát, tanuld meg elkészíteni a különféle fogásokat!

Manapság egyre többen hódolnak a grillezés élményének, és élvezik a szabadtéri ételkészítésnek ezt a módját, amely nemcsak finom ízekkel és ételekkel ajándékoz meg, hanem társasági élményt is kínál. A férfiak mellett pedig a nők is egyre szívesebben kísérleteznek a grillezéssel.

A siker érdekében elengedhetetlen a megfelelő eszközök beszerzése, valamint az alapvető tudás elsajátítása, amely gyakorlás révén tovább fejleszthető, professzionális szintre hozható. 

Vedd igénybe a Grillplaza.hu grill oktatását, tanuld meg élményvacsrával egybkötött workshopokon a különböző típusú grillek profi használatát, fedezd fel a grill- és BBQ-világát! Cikkünkben a legfőbb típusokról, az elkészíthető ételekről lesz szó, valamint számos hasznos információt találsz.

Hogyan válasszunk grillt?

A gyártók és a forgalmazók a grillsütők széles választékát kínálják, a hagyományos fatüzelésű készülékek mellett precíz gázgrilleket, szmókereket, kamadókat, valamint művészi kivitelezésű OFYR sütőket és mobil kemencéket is vásárolhatunk. 

Valamennyi típusnak megvannak az előnyei, a hátrányai és a korlátai, amelyekkel érdemes tisztában lenni, hogy az igényeinknek és az adottságoknak leginkább megfelelő eszközt válasszuk. 

Gondoljuk át, hogy fontos-e számunkra a faszén, a füst által biztosított jellegzetes aroma, vagy épp ellenkezőleg, olyan megoldást szeretnénk, amely füstmentességet biztosít. Utóbbi esetben a gázüzemű készülékek között keresgéljünk. 

Nem elhanyagolható szempont, hogy jellemzően hány személy részére szeretnénk finomságokat készíteni, milyen jellegűeket, illetve jellemzően hol szeretnénk használni a grilleket. Számos forma és méret közül választhatunk. 

Tudjuk-e mi a különbség a direkt és az indirekt sütésmódok, a grillezés és a barbecue között? Süthetünk-e pizzát és egész húsokat grillen? Készíthetünk-e kenyéren kívül mást is kemencében? Ezek mind olyan kérdések, melyekre az oktatás során választ kapunk.

Az ízek fokozása

A grillezés igazi társasági élmény, amely nemcsak a húsok sütéséről szól, hanem magában foglalja a hőmérséklet szabályozását, az időzítést, a fűszerezést, és más apró részleteket, amelyek a tökéletes, emlékezetes végeredményt adják. Noha a konyha általában a nők terepe, a grillezés férfimunka, amelyhez ráadásul ragaszkodnak is az erősebb nem képviselői. 

Az ételek minősége és elkészítése döntő tényező, igyekezzünk a legjobb minőségű alapanyagokat használni, legyen szó húsokról, halakról, zöldségekről, fűszerekről. Különösen nagy jelentősége van a kiváló és friss alapanyagoknak, ha olyan különlegesség készítését tervezzük, mint a steak vagy az oldalas. 

Ismernünk kell a pácolás, a marinálás, a rubok, vagyis BBQ szárazpácok világát, hogy az általunk készített ételek még ízletesebbek, ellenállhatatlanok legyenek.

Tanuljunk új dolgokat!

Akinek megvan a jól bevált receptje, metódusa, az legtöbbször ragaszkodik hozzá, hiszen biztosra akar menni, pedig nem árt néha újítani. 

A nők talán a nagyobb rutin okán szívesebben kísérleteznek, éppen ezért lehet jó ajándék egy férfi számára egy újdonságokat felvonultató élménysütés-oktatás.

Kedvenc háztartási gépeink

Tesla Coffeemaster ES400 kávéfőző darálóval

Tesla Robotstar IQ100 Intelligens robotporszívó

Happycall Axlerim Z turmixgép, fehér

Captain Jerky 110 aszalógép

PureLine 600 vízszűrő rendszer

Kérjük, támogass bennünket egy megosztással!

Kedvenc háztartási gépeink

Vissza az oldal tetejére