Manapság egyre többen hódolnak a grillezés élményének, és élvezik a szabadtéri ételkészítésnek ezt a módját, amely nemcsak finom ízekkel és ételekkel ajándékoz meg, hanem társasági élményt is kínál. A férfiak mellett pedig a nők is egyre szívesebben kísérleteznek a grillezéssel.
A siker érdekében elengedhetetlen a megfelelő eszközök beszerzése, valamint az alapvető tudás elsajátítása, amely gyakorlás révén tovább fejleszthető, professzionális szintre hozható.
Vedd igénybe a Grillplaza.hu grill oktatását, tanuld meg élményvacsrával egybkötött workshopokon a különböző típusú grillek profi használatát, fedezd fel a grill- és BBQ-világát! Cikkünkben a legfőbb típusokról, az elkészíthető ételekről lesz szó, valamint számos hasznos információt találsz.
Hogyan válasszunk grillt?
A gyártók és a forgalmazók a grillsütők széles választékát kínálják, a hagyományos fatüzelésű készülékek mellett precíz gázgrilleket, szmókereket, kamadókat, valamint művészi kivitelezésű OFYR sütőket és mobil kemencéket is vásárolhatunk.
Valamennyi típusnak megvannak az előnyei, a hátrányai és a korlátai, amelyekkel érdemes tisztában lenni, hogy az igényeinknek és az adottságoknak leginkább megfelelő eszközt válasszuk.
Gondoljuk át, hogy fontos-e számunkra a faszén, a füst által biztosított jellegzetes aroma, vagy épp ellenkezőleg, olyan megoldást szeretnénk, amely füstmentességet biztosít. Utóbbi esetben a gázüzemű készülékek között keresgéljünk.
Nem elhanyagolható szempont, hogy jellemzően hány személy részére szeretnénk finomságokat készíteni, milyen jellegűeket, illetve jellemzően hol szeretnénk használni a grilleket. Számos forma és méret közül választhatunk.
Tudjuk-e mi a különbség a direkt és az indirekt sütésmódok, a grillezés és a barbecue között? Süthetünk-e pizzát és egész húsokat grillen? Készíthetünk-e kenyéren kívül mást is kemencében? Ezek mind olyan kérdések, melyekre az oktatás során választ kapunk.
Az ízek fokozása
A grillezés igazi társasági élmény, amely nemcsak a húsok sütéséről szól, hanem magában foglalja a hőmérséklet szabályozását, az időzítést, a fűszerezést, és más apró részleteket, amelyek a tökéletes, emlékezetes végeredményt adják. Noha a konyha általában a nők terepe, a grillezés férfimunka, amelyhez ráadásul ragaszkodnak is az erősebb nem képviselői.
Az ételek minősége és elkészítése döntő tényező, igyekezzünk a legjobb minőségű alapanyagokat használni, legyen szó húsokról, halakról, zöldségekről, fűszerekről. Különösen nagy jelentősége van a kiváló és friss alapanyagoknak, ha olyan különlegesség készítését tervezzük, mint a steak vagy az oldalas.
Ismernünk kell a pácolás, a marinálás, a rubok, vagyis BBQ szárazpácok világát, hogy az általunk készített ételek még ízletesebbek, ellenállhatatlanok legyenek.
Tanuljunk új dolgokat!
Akinek megvan a jól bevált receptje, metódusa, az legtöbbször ragaszkodik hozzá, hiszen biztosra akar menni, pedig nem árt néha újítani.
A nők talán a nagyobb rutin okán szívesebben kísérleteznek, éppen ezért lehet jó ajándék egy férfi számára egy újdonságokat felvonultató élménysütés-oktatás.