filc karácsonyfadísz

Filc karácsonyfadísz – idén készíts saját díszeket a fára!

A karácsonyi készülődés mindig egy örömteli időszak, az otthonunkat fahéj és mézeskalács illata lengi be, a kandallóra csodás karácsonyi girlandot fűzünk, az ablakba felkerül a legszebb karácsonyi ablakdísz és a fényfüzéreknek is megtaláljuk a tökéletes helyet. A karácsonyfa díszítése az egyik legizgalmasabb kicsik és nagyon számára is. Ha a megszokott karácsonyfadíszek már unalmasak vagy csak szeretnéd saját készítésű díszekkel feldobni a karácsonyfát vagy a kandallópárkányt, akkor ez a cikk neked szól! Filc karácsonyfadísz készítése – egyszerűen és könnyen!

Összegyűjtöttünk neked egy válogatást, amelyből bátran inspirálódhatsz, ha egyszerűen elkészíthető, de mutatós karácsonyfadíszeket szeretnél. A díszek egytől-egyig filcből készültek és kiemelkedő varrástudás sem szükséges az elkészítésükhöz.

Ez a végtelenül egyszerű kis szív motívum az aprócska csillagokkal egyszerűen kivitelezhető, mégis szuper jól néz ki:

A piros és fehér színek dominálnak ezeknél az aranyos kis szív formáknál, amelyeket könnyen elkészíthetsz úgy, hogy a beszerzőkörutadon besétálsz egy hobbiboltba és hópehely formára vágott filc dekorációval leped meg magad, amelyet melegragasztóval pillanatok alatt felragaszthatsz a filc szívekre:

Ha szereted a Grincset, akkor a következő filcdíszt imádni fogod:

Ha szereted a keresztszemes hímzést, a szív formájú karácsonyi díszeket remekül feldobhatod vele:

Ha már szív forma… gyűjts össze maradék textilanyagokat és varrd bele a filc szív közepébe. Így hímezned és mintát rajzolnod sem kell ahhoz, hogy a karácsonyfadíszed ünnepi hangulatú legyen:

A szív forma mellett nagyon kedveltek a mézeskalács formák is. Ez esetben rajztudásra sem lesz szükséged, csak vedd elő a mézeskalács kiszúró készletet és rajzold körbe a formákat, vágd ki és varrd össze a két oldalát, és már mehet is bele a tömés:

Megfelelő színű filcből cuki kis Méziket varázsolhatsz:

A neten számtalan sablont találsz, amelyek segítségével igen különböző, mégis egyszerűen elkészíthető díszeket tudsz kreálni, amelyek nagyon jól mutatnak majd a fán:

Ha úgy érzed, valami komolyabb kihívásra vágysz, akkor lesd meg a következő formákat:

Ha pedig cserbenhagy a rajztehetséged és a kreativitásod is, húzd elő a tarsolyból a legegyszerűbb mintát, ami a végtelenségig díszíthető bármivel: két poharat egymás mellé teszel és körberajzolod..mit kapsz belőle? Ha ügyes voltál, akkor bizony, hóembert! 🙂

Kérjük, támogass bennünket egy megosztással!

Vissza az oldal tetejére