hálószoba falszínek

7 szín, ami jól mutat a hálószoba falán

Ebben a cikkünkben bemutatunk néhány falszínt, amelyek igazán jól mutatnak a hálószoba falán. Ha a hálószobád frissítésére vagy felújítására készülsz, bátran inspirálódj a fotókból!

Visszafogott bézs

A bézs falszín általában visszafogott stílusú, kifinomult otthonok jellemzője. A hálószobában nyugalmat, békét és meghittséget áraszt, ha megfelelő színű bútorokkal és lakberendezési kiegészítőkkel ötvözzük. Ha letisztult összképet szeretnénk, érdemes világosabb, pasztellszínekkel kombinálni, amelyek megjelenhetnek a bútorok felületén, de kisebb kiegészítők – mint például díszpárna, virágváza vagy éppen az ébresztőóra – színeiben is.

 

bézs hálószoba

 

világos bézs hálószoba

Halvány rózsaszín

A világos vagy pasztellrózsaszín is igazán jól mutat falszínként a hálószobákban. Ehhez szintén pasztellszíneket érdemes társítani, de ha merészebbek vagyunk, akkor akár a szürke árnyalatait is becsempészhetjük a rózsaszín fal mellé egy-egy kiegészítő színeként. A rózsaszín meglepően jól mutat az okkersárgával és a fa színeivel is, de ez esetben ügyeljünk arra, hogy ne vigyük túlzásba a mély színeket.

 

halvány rózsaszín hálószoba

 

pasztell rózsaszín hálószoba

A kék árnyalatai

A kék színt igazán sokan kedvelik és nem véletlenül. A kék szín a víz, az ég és a nyugalom színe, az életet és az energiát szimbolizálja. A kék szín különböző árnyalatait használva más-más hatást érhetünk el a hálószobában. A sötétebb árnyalatai kifejezetten eleganciát és kifinomultságot sugallnak, míg a világos vagy a már-már türkizbe hajló árnyalatokkal kissé játékossá is tehetjük a helyiség hangulatát. A mélykék szín arany kiegészítőkkel párosítva a luxus érzését kelti, míg a világoskék élénk színekkel kombinálva frissességet, üdeséget sugároz.

 

világoskék hálószoba fal

 

 

tengerkék színek a hálószobában

 

 

sötétkék hálószoba

Tekintélyt parancsoló szürke

A mélyszürke és a világosszürke szín nem túl gyakran fordul elő hálószobák falán, pedig mutatós végeredményt lehet vele elérni. A világosszürke falszínű hálószoba a bézs színűhöz hasonlóan jól variálható a kiegészítők színeinek cseréjével. A vidámabb színű kiegészítők és bútorok mellett a világosszürke fal szinte elhalványul, míg a pasztellszínekkel kombinálva megnyugtató légkört teremthetünk. A mélyszürke a sötétkék színhez hasonlatosan pedig a luxus és az elegancia hatását kelheti, de figyeljünk arra, hogy a bútorok színei ne legyenek túlságosan sötétek, mert akkor olyan érzésünk lesz, mintha agyonnyomnánk a teret.

 

világosszürke szín a hálószoba falán

 

sötétszürke a hálóban

A vidám sárga

A sárga falszín használatától is sokan ódzkodnak, pedig itt is igaz az, ami a többi esetben is megállja a helyét: a kevesebb sokszor több. Ha vidám, pezsdítő színeket szeretnénk a hálószobába, a sárga falszín tökéletes választás, de ez esetben a bútorok és a többi lakberendezési kiegészítő ne legyen rikító színű, használjunk inkább pasztell színeket. A sárga színről érdemes tudni, hogy kimondottan stimuláló hatású, tehát ha lehet, inkább a világosabb árnyalatait válasszuk.

 

vidám sárga hálószoba

 

napsárga hálószobafal

Barna

A földszíneket igen gyakran választják a hálószoba falszíneként, azonban fontos megjegyezni, hogy a barna szín árnyalatát körültekintően érdemes megválasztani. A túl sötét barna szín nyomasztó hatású lehet, ezért ha mindenképpen mély barna színre vágyunk, érdemes lehet meggondolni, hogy csak a szoba egyik falát fessük olyan színre, a többi fal pedig annál világosabb árnyalatot kapjon. A barna színt sötét színű, klasszikus vonalvezetésű bútorokkal kombinálva kimondottan nagypolgári stílusú lakást kaphatunk, de élénk színekkel feldobva azonban akár a retro stílus szerelmeseinek is kedvenc falszíne lehet.

 

barna hálószoba fal

A sokoldalú zöld

A zöld szín árnyalatai talán az egyik leggyakrabban választott falszínek, ha hálószobáról van szó. A zöld a maga visszafogottságával a természet közelségét és a nyugalmat szimbolizálja, ugyanakkor a mélyebb árnyalatainak használatával igazán impozáns végeredményt érhetünk el. A friss és vidám hangulat megteremtéséhez kombináljuk a zöld világos árnyalatait szintén világos bútorokkal és kiegészítőkkel. A sötétzöld vagy a fűzöld falszín esetén pedig nagyon ügyeljünk arra, hogy a szobát ne zsúfoljuk tele bútorokkal és kiegészítőkkel, mert a túl sok bútor sötétté és nyomasztóvá teszi a hálószobánkat. Hagyjunk nagyobb teret, engedjünk be több napfényt és máris élvezhetjük a mélyzöld színek erejét.

 

világos zöld falszín

 

kekizöld fal a hálószobában

 

mélyzöld árnyalat a hálószobafalon

képek: Canva Pro

Kérjük, támogass bennünket egy megosztással!

Otthon design - Gyerekszoba

Vissza az oldal tetejére

Kövesd Facebook oldalunkat,
értesülj elsőként friss cikkeinkről!