sajtos-tejfölös csirkemell

Sütőben sült sajtos csirkemell baconnel

Elkészítési idő: kb. 40 perc

Hozzávalók:

  • 4 szelet csirkemell filé
  • parmezán sajt
  • 2 dl tejföl
  • 1 kanál majonéz
  • fehérbors
  • kapor
  • szárított petrezselyem (elhagyható)
  • fokhagymapor
  • bacon

Elkészítés menete:

A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk. (Ha úgy látjuk, hogy túlzottan vastag szeleteket vágtunk, akkor klopfolóval egy kicsit klopfoljuk meg.)

A csirkemell szeleteket helyezzük egy kisebb sütőtálba és szórjuk meg vékonya parmezánnal. A tejfölt, a majonézt egy csipet sóval és fehérborssal, valamint ízlés szerinti kaporral, fokhagymaporral és petrezselyemmel keverjük össze. Az így elkészült szósszal kendjük be a csirkemell szeleteket és szórjuk meg apróra vágott baconnel, végül pedig parmezánnal.

A csirkemellet előmelegített sütőben 190 fokon süssük legalább 25-30 percig – a sütőtől függően. Hústűvel ellenőrizzük, hogy a hús átsült-e. Ha gázsütőnk van, akkor érdemes a sütőtálat az első 15 percben alufóliával letakarni, hogy a sajt ne égjen oda a csirkemellekre.

Ha elkészült, rizzsel vagy bulgurral, de főtt krumplival is tálalhatjuk.

sajtos-tejfölös csirkemell filé

Fotó: thecookierookie

Kérjük, támogass bennünket egy megosztással!

Vissza az oldal tetejére

Kövesd Facebook oldalunkat,
értesülj elsőként friss cikkeinkről!