Sült rizs baconnel és szójaszósszal

Sült rizs baconnel és szójaszósszal

Elkészítési idő: kb. 25-30 perc

Hozzávalók:

  • fél bögre rizs
  • 2-3 vastagabb szelet bacon
  • 2 kisebb sárgarépa
  • 1 kaliforniai paprika
  • fél bögre fagyasztott borsó kiolvasztva
    (vagy borsókonzerv)
  • fokhagymapor
    (vagy 2 gerezd fokhagyma)
  • szójaszósz
  • 2 tojás

Elkészítés menete:

Első lépésként főzzük ki a rizst, de ne főzzük túlságosan puhára. Közben aprítsuk fel a hagymát és a bacont, vágjuk a sárgarépát kis szeletekre, a paprikát pedig csumázzuk ki és vágjuk kisebb kockákra.

Melegítsünk fel egy kevés olívaolajat tapadásmentes serpenyőben, közepes lángon. Az aprított hagymát és a bacont pirítsuk meg, majd adjuk hozzá a sárgarépát, a borsót és a paprikát is. Közepes lángon kevergetve süssük ropogósra a zöldségeket, majd ízesítsük a fokhagymaporral és egy kevés szójaszósszal. Ezt követően adjuk hozzá a rizst és keverjük meg párszor.

Ezután a serpenyő közepén a fakanállal képezzünk egy kis „lyukat”, toljuk egy kicsit oldalra a serpenyő tartalmát és üssük fel benne a két tojást. A tojást hagyjuk egy kicsit sülni, ne kavarjuk el azonnal, ha már szépen elkezd kifehéredni a tojás fehérjéje, akkor keverjük el a tojást, hogy „nagyobb darabokban” süljön meg, majd amikor a tojás teljesen megsült, határozott mozdulatokkal keverjük össze az összes hozzávalót a serpenyőben. Ha sótlannak érezzük az étel ízét, akkor egy kis szójaszószt még adagolhatunk hozzá, de jól keverjük el.

Ha szeretjük az újhagymát, akkor a tavaszi és nyári szezonban apríthatunk a tetejére.

Plusz tipp: ha egy kis plusz ízre vágyunk, a zöldségek ízesítésekor adagoljunk hozzá egy kávéskanálnyi reszelt gyömbért. Ettől kissé csípősebb, pikánsabb lesz a végeredmény.

Sült rizs baconnel és szójaszósszal

Fotó: countryliving.com

Kérjük, támogass bennünket egy megosztással!

Vissza az oldal tetejére

Kövesd Facebook oldalunkat,
értesülj elsőként friss cikkeinkről!