Mini brokkolis-sárgarépás frittata

Mini brokkolis-sárgarépás frittata

Elkészítési idő: kb. 35-40 perc

Hozzávalók:

  • 6 tojás
  • egy fél fej brokkoli
  • egy nagyobb vagy két kisebb méretű sárgarépa
  • őrölt fekete bors
  • fél csokor petrezselyem

Elkészítés menete:

A brokkolit szedjük egészen kis rózsákra, a sárgarépát pucoljuk meg és szeleteljük, majd kockázzuk fel. A rózsákra szedett brokkolit és a felkockázott répát lobogó vízben főzzük roppanósra, majd szűrjük le. A tojásokat sóval és borssal verjük fel és keverjük össze a főtt brokkolival, a sárgarépával és aprítsuk hozzá a petrezselymet. Adagoljuk muffin formákba és 200 fokon süssük k. 15-20 percig. Sütés előtt a tetejére reszelhetünk egy kis sajtot, azzal még finomabb lesz a végeredmény.

Plusz tipp: a mini frittatát érdemes szilikonból készült muffin formákban sütni, mert könnyen ki tudjuk nyomni a formából és nem tapad hozzá a papír muffinforma.

Mini brokkolis-sárgarépás frittata

Fotó: delish.com

Kérjük, támogass bennünket egy megosztással!

Vissza az oldal tetejére

Kövesd Facebook oldalunkat,
értesülj elsőként friss cikkeinkről!